403 Forbidden Error

Post Reply
Message
Author
User avatar
admin
Site Admin
Posts: 48
Joined: Sat Oct 11, 2014 9:22 am

403 Forbidden Error

#1 Post by admin » Fri Nov 18, 2016 6:43 am

Hello,

Some users are experiencing a 403 Forbidden error. I hope that this is a temporary error. If you are encountering this, then I want to confirm to you that your user account was NOT cancelled. Currently I do not know the reason for this error, and some users do not experience it. I have not done any changes to the forum and the error started to appear... Things are unfortunately not always very logical. I suppose that this has to do something with my service provider, who hosts this forum, and because some users are able to log in, it might be dependent on the location of the user.

In any case, I am going to do a software update for the forum, in the hope that this resolves the issue.
(software update has been performed and it did not seem to resolve the issue)

The error does not seem to be my fault (and also not yours), I have contacted my web hosting company.
(I have contacted them and waiting for a reply).

Sorry for the inconvenience! But this is something for which I need the help of the company.

Oliver
Science may set limits to knowledge, but should not set limits to imagination.
(Bertrand Russell)

billbillt
Posts: 2883
Joined: Mon Nov 10, 2014 10:01 pm

Re: 403 Forbidden Error

#2 Post by billbillt » Fri Nov 18, 2016 9:16 pm

Hi Oliver and all,

I am using Chrome and was able to fix it for me(finally) with the instructions contained here:

https://support.google.com/chrome/answe ... 9503087805

I was able to delete the cookie for this web site and so far it is working..

BillT

apatientspider
Posts: 152
Joined: Sun Mar 06, 2016 5:54 pm
Location: Pinehurst, Texas

Re: 403 Forbidden Error

#3 Post by apatientspider » Fri Nov 18, 2016 9:23 pm

For what it's worth, I was receiving the Forbidden Error during the last day or so - up until just now. I didn't do anything to my computer to fix the problem - it just started working again on its own. It basically said I was not permitted to access this site on a particular server. I presumed that would be the server that hosts this site, but perhaps not. I, too, am using a Chrome browser, but an outdated one. I'm also using Windows XP Professional.

Jim

User avatar
Oliver
Posts: 187
Joined: Sat Oct 11, 2014 12:57 pm
Location: Austria
Contact:

Re: 403 Forbidden Error

#4 Post by Oliver » Fri Nov 18, 2016 9:24 pm

Hello Forum Members,

I hope that the problem has been resolved now. Some countries were blocked by the server, for whatever reason. Sorry for the inconvenience.

Oliver
Image Oliver Kim - http://www.microbehunter.com - Microscopes: Olympus CH40 - Olympus CH-A - Breukhoven BMS student microscope - Euromex stereo - uSCOPE MXII

billbillt
Posts: 2883
Joined: Mon Nov 10, 2014 10:01 pm

Re: 403 Forbidden Error

#5 Post by billbillt » Fri Nov 18, 2016 9:43 pm

apatientspider wrote:For what it's worth, I was receiving the Forbidden Error during the last day or so - up until just now. I didn't do anything to my computer to fix the problem - it just started working again on its own. It basically said I was not permitted to access this site on a particular server. I presumed that would be the server that hosts this site, but perhaps not. I, too, am using a Chrome browser, but an outdated one. I'm also using Windows XP Professional.

Jim

It appears that Oliver was fixing the page problem about the same time I was working on my old system here.. I also have an old version of Chrome an XP..

BillT

Oktagon
Posts: 180
Joined: Thu Apr 07, 2016 12:52 am

Re: 403 Forbidden Error

#6 Post by Oktagon » Fri Nov 18, 2016 9:48 pm

I had this error for two days accross multiple networks, platforms and browsers, but today it has magically disappeared.

User avatar
rabitt
Posts: 294
Joined: Sat Mar 12, 2016 2:46 pm
Location: Theodosia, MO

Re: 403 Forbidden Error

#7 Post by rabitt » Fri Nov 18, 2016 10:07 pm

Just got it back few minutes ago after 2 days.

JimT
Posts: 3247
Joined: Fri Oct 24, 2014 1:57 pm

Re: 403 Forbidden Error

#8 Post by JimT » Fri Nov 18, 2016 11:12 pm

Some countries were blocked by the server, for whatever reason.
Trump built a wall to block your site :D

Anyway, I am back in business.

JimT

User avatar
Dale
Posts: 668
Joined: Thu Dec 11, 2014 2:44 am
Location: Sequim, Wa

Re: 403 Forbidden Error

#9 Post by Dale » Sat Nov 19, 2016 12:24 am

I was sure it was only me, because of my recent faux pas!
B&L Stereozoom 4. Nikon E600. AO Biostar 1820.

User avatar
Radazz
Posts: 952
Joined: Sat Jun 18, 2016 11:55 am
Location: Arnold, Missouri USA

Re: 403 Forbidden Error

#10 Post by Radazz » Sat Nov 19, 2016 2:09 am

Thank you, Oliver.
St. Louis in the USA finally getting through.
Arnold, Missouri
Olympus IX70 HMC
Olympus BX40 Phase Contrast
Olympus SZ40 Stereoscope

Rodney
Posts: 744
Joined: Thu Feb 19, 2015 2:52 am
Location: Southern Georgia, USA

Re: 403 Forbidden Error

#11 Post by Rodney » Sat Nov 19, 2016 9:49 pm

I had the 403 error also but can`t say how long it lasted.
Rodney

User avatar
Crater Eddie
Posts: 1825
Joined: Wed Nov 12, 2014 4:39 pm
Location: Illinois USA

Re: 403 Forbidden Error

#12 Post by Crater Eddie » Mon Nov 21, 2016 1:15 pm

Glad it got fixed. Thanks!
CE
Olympus BH-2 / BHTU with Olympus E-P1 MFT camera mounted
LOMO BIOLAM L-2-2
LOMO POLAM L-213 / BIOLAM L-211 hybrid
LOMO Multiscope

User avatar
exmarine
Posts: 247
Joined: Mon May 09, 2016 1:16 am
Location: Cambridgeshire UK

Re: 403 Forbidden Error

#13 Post by exmarine » Tue Nov 22, 2016 9:08 pm

Hi guys, I have had this error 403 code on my desk top for about three weeks now, so can someone help me get rid of it please.

Thank you wiz kids.

Mo (exmarine)
Thank you :shock:
Best regards
exmarine :x

uses Watson 'Service' 1950 compound.
uses Watson Stereo 1960 ish.

User avatar
Dale
Posts: 668
Joined: Thu Dec 11, 2014 2:44 am
Location: Sequim, Wa

Re: 403 Forbidden Error

#14 Post by Dale » Sun Sep 23, 2018 12:55 am

Well, it's September 2018, and it looks like I just experienced the error. I'm sure my post
was ok, so I'll repost it. Hopefully a moderator can pm me if I'm doing something wrong.
B&L Stereozoom 4. Nikon E600. AO Biostar 1820.

Post Reply