uploaded images gone after a few days

Post recommendations here. This is also the place where announcements will be made.
Post Reply
Message
Author
User avatar
iconoclastica
Posts: 66
Joined: Sun Jan 20, 2019 5:43 pm

uploaded images gone after a few days

#1 Post by iconoclastica » Thu Jan 24, 2019 12:04 pm

I find myself frequently reading old discussions, both on this forum as on others. Much knowledge has been accumulated here, even though sometimes it's hard to find. I note though, that often illustrations have gone missing. I presume this is inevitable when the pictures are stored on other servers than the forum itself. So be it.

However, I tried to outsmart this in a recent discussion by storing mere illustrations externally where space is not yet limiting, but long-term storage is uncertain, and uploading the graphs essential for understanding the points made to the forum. This seemed to work well, only now, after about two days, the external images are still there, but the uploaded ones have gone...

What did I do wrong?

MichaelG.
Posts: 1518
Joined: Mon Apr 10, 2017 8:24 am
Location: NorthWest England

Re: uploaded images gone after a few days

#2 Post by MichaelG. » Thu Jan 24, 2019 12:56 pm

Sorry ... I can't answer that, because all your posted images are currently visible on my iPad.

[ or so it appears ] What do you think has diappeared ?

MichaelG.
Too many 'projects'

User avatar
iconoclastica
Posts: 66
Joined: Sun Jan 20, 2019 5:43 pm

Re: uploaded images gone after a few days

#3 Post by iconoclastica » Thu Jan 24, 2019 1:03 pm

Hi Michael

I understand your reaction. I thought I might get an url like the [img]-tag defines one. In edit-mode, all I see is [attachment=0]stoma.jpg[attachment]. But when I returned, without saving, the image was there. Must be a caching issue then?

Wim

User avatar
Radazz
Posts: 958
Joined: Sat Jun 18, 2016 11:55 am
Location: Arnold, Missouri USA

Re: uploaded images gone after a few days

#4 Post by Radazz » Sat Mar 23, 2019 12:31 pm

I use photoimage.org to store these photos. Recently they changed the suffix to photoimage.cc
My old posts that just show ‘image’ where the photo was had to be edited to change .org to .cc in order to work correctly.

Got most of mine fixed now, but it was a chore.
Radazz
Arnold, Missouri
Olympus IX70 HMC
Olympus BX40 Phase Contrast
Olympus SZ40 Stereoscope

Post Reply